пʼятниця, 04 квітня 2008 07:07

Націнки на продукти стануть меншими

У п"ятницю Кабмін підписав меморандум із керівництвом найбільших торгових мереж України. Згідно з документом, магазини повинні обмежити націнки на основні продукти харчування.

— У початковому переліку було 20 видів товарів, — кажуть у прес-службі Міністерства економіки. — Але цей меморандум зараз доопрацьовують. Потім має відбутися нарада, де затвердять остаточний перелік продуктів харчування.

У списку будуть 32 найменувань товарів, націнки на яких не перевищуватимуть 10–12%. Ціни мають знизитися, зокрема, на соціальні сорти хліба, цукор, молоко, яйця, крупи, макаронні вироби, олію, ковбасу варену деяких сортів, яловичину і свинину (грудинка, фарш), сало, м"ясо курки, вітчизняні овочі та фрукти. Продукти можуть подешевшати у квітні.

— Цей меморандум поки що нічого конкретного не каже, — розповідає комерційний директор мережі супермаркетів. Називатися він не захотів. — Із Кабміном продовжуємо уточнювати список товарів. Тому поки що невідомо, що подешевшає, наскільки й коли.

Кабінет Міністрів зобов"язався продати через аукціони не менш як 100 земельних ділянок під будівництво торгових мереж.

Зараз ви читаєте новину «Націнки на продукти стануть меншими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі