вівторок, 31 січня 2017 06:10

НАБУ в інтересах олігархів зриває приватизацію

Колектив ПАТ "­Об'єднана гірничо-хімічна компанія" звернувся до президента, прем'єр-міністра, уряду, Фонду державного майна, Генеральної прокуратури із закликом не допустити знищення підприємств концерну.

"Знайшлися гравці, які намагаються обвалити вартість компанії, зірвати приватизацію ОГХК і не допустити приходу міжнародних інвесторів. Очевидно, в інте­ресах олігархічних кіл, — ідеться в заяві 6 тис. працівників концерну. — В контролі над українською титановою сировиною через посередників зацікавлена й Росія.

Сьогодні бачимо виконання політико-економічного замовлення з боку НАБУ та Спеціальної антикорупційної прокуратури. Мета — повтор ситуації зі зривом приватизації Одеського припортового заводу. НАБУ обвалило його вартість зі стартових 530 мільйонів доларів до нуля й майже зробило банкрутом. В обох випадках за діями силових структур проглядається "грузинський слід". Першим заступником директора бюро є Гізо Угулава, соратник Міхеіла Саакашвілі — екс-президента Грузії й колишнього голови Одеської облдержадміністрації".

25 січня Національне антикорупційне бюро України повідомило про затримання виконувача обов'язків голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журила. Його підозрюють у завданні збитків держпідприємству на понад 300 млн грн.

— Це не перша спроба змістити керівника. Руслан Журило повідомляв, що колишній міністр економрозвитку Айварас Абромавичус пропонував на його місце представника грузинської національності. А сам Саакашвілі на посаді голови Одеської області вів активну піар-кампанію проти нього, — кажуть на підприємстві. — Звинувачення НАБУ безпідставні й нічим не підтверджені. За останні два роки наша компанія впевнено зростає. Чистий дохід збільшився на 65 відсотків і досяг майже 2 мільярди гривень. Надходження податків до місцевих і державного бюджетів 2016 року порівняно з попереднім зросли вдвічі. Уся діяльність ОГХК прозора й постійно контролюється державою. ­Торік успішно пройшла аудит однією з повідних міжнародних аудиторських фірм".

— Свої провали в роботі НАБУ намагається підмінити новими затриманнями, щоб викликати інтерес преси, — говорить Олександр Мірошник, адвокат Руслана Журила. — Замість реальної роботи, бюро знову намагається залатати діри в іміджі гучним піаром. І припускається грубих проколів. На його сайті текст підозри керівнику ОГХК з'явився ще до його пред'явлення. Всі дії НАБУ будуть оскаржені в суді.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ в інтересах олігархів зриває приватизацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі