пʼятниця, 22 квітня 2011 13:12

На створення мультику про Гопуню та Повійку надихнув президент

Автор: ФОТО з сайта www.stealukraine.antins.net
 

Анімаційний серіал "Умикни Україну. Гопуня та Повійка" готує до виходу 42-річний Антін Мухарський. Він — лідер музичного гурту "Коні Айленд".

— Гопуня та Повійка — типові антигерої України. По суті, вони є нашими героями, бо справжніх не маємо, — каже Антін Мухарський. — Це люди масової культури, виховані на телебаченні й газетах. Люди-споживачі, яким на все насрати. Їх цікавить тільки власна вигода. Прототипи Гопуні та Повійки скрізь — від героїв світських хронік на телебаченні до персонажів з Троєщини і Верховної Ради.

На створення мультфільму його надихнув президент. На українському ланчі у Давосі Віктор Янукович, оголошуючи гасло промо-кампанії України до Євро-2012, замість "Увімкни Україну" вимовив "увікни".

Роботу над мультсеріалом автор планує розпочати на початку літа. Перші 50 серій можна буде побачити у червні.

— Зараз формується команда, яка працюватиме над проектом, — пояснює музикант. — Поки що всі погоджуються працювати безкоштовно, тому бюджет не складали. Сценарії перших сюжетів написав я, художник Андрій Єрмоленко намалював героїв. Взяли на себе місію народної опозиції, яка оголить все, що відбувається в країні. Не можемо ховатися по кухнях і втирати одне одному, як у нас все погано. Одні підтримують нас, інші кажуть: "На що ви кошти витрачаєте?". Нас ніхто не фінансує, тому нічиїх, окрім як своїх власних грошей, не чіпаємо. На телебачення мультфільм в жодному разі не даватимемо, воно давно куплене. Це виключно інтернет-проект.

За сюжетом мультфільму Гопуня та Повійка — це батьки Спритка та Гарнюні, які презентуватимуть Україну на Євро-2012.

— Злі дядьки і тьотьки сказали, що вони схожі на дебілів-ембіцилів, — розказує про серіал Мухарський. — Батьки вирішили помститися за дітей. Коли за справу беруться Гопуня і Повійка, усім рано чи пізно прийде п...ць. Нам нема чого стидатися — ми є загальновизнаними світовими лідерами не тільки з розповсюдження жлобства та брехні, але й СНІДу і туберкульозу. Ми одні з найперших за темпами зменшення населення, рівнем корумпованості, безробіття, гуманітарними катастрофами. Чорнобиль і Кличко як національні символи нервово курять у коридорі, коли за справу беруться Гопуня і Повійка.

Зараз ви читаєте новину «На створення мультику про Гопуню та Повійку надихнув президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі