четвер, 13 серпня 2020 07:20

На окупованих територіях бракує ліків

Автор: Наталія Адамович
  Дані: відкриті джерела
Дані: відкриті джерела

В окупованих Росією районах Донецької й Луганської областей бракує ліків і медичних засобів першої необхідності. Українські препарати є в деяких аптеках у найближчих до лінії розмежування містах. Російські відповідники дорожчі та гіршої якості.

— Як тільки почалась епідемія коронавірусу, з аптек зникло елементарне, — розповідає Надія з окупованої Олександрівки Довжанського району на Луганщині. — Немає бинтів, знеболювального, противірусних чи протизастудних препаратів. Звичайний парацетамол знайти важко.

Нарікають, що препаратів немає і в лікарнях.

— Якщо і є, то тільки по знайомству. Дістають із російської гуманітарки, — продовжує Надія.

— У свекрухи загострився артрит. Почали шукати в аптеках ортофен, — розповідає Світлана з міста Сорокине на Луганщині. — Об'їхали всі в місті, ніде не було. Знайшли в сусідньому Молодогвардійську у третій аптеці.

За 20 таблеток ортофену заплатили 17 грн. На неокупованій частині України коштує 12 грн.

— Коли карантин послабили, ліків стало трохи більше, — каже Оксана із Сорокиного. — Але ми перестраховуємось. Як їдемо за продуктами в Україну, першим ділом беремо ліки. Вони дешевші й ефективніші за російські.

Зараз ви читаєте новину «На окупованих територіях бракує ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі