пʼятниця, 14 квітня 2017 00:40

На Лук'янівському цвинтарі розкурочили старі могили

На Лук'янівському цвинтарі почали облаштовувати Алею почесних поховань. Там мають перезахоронити визначних українців — Симона Петлюру, Євгена Коновальця, Степана Бандеру. Також ховатимуть загиблих на Донбасі.

Алея — на краю кладовища. Викладена бруківка, посіяна газонна трава, обабіч установлені лавки. Для її облаштування розкурочили старі могили і викинули звідти кістки.

— Коли прийшла до чоловіка на могилу, побачила робітників, вириті ями й буд­матеріали на місці, де були поховання. На мої запитання відповіли, що проводяться перезахоронення. До тих могил уже ніхто не навідувався. Та це не привід їх паплюжити, — каже киянка 79-річна Марія Поліщук. — Розгрібали й викидали кістки, як сміття. Хоч би якусь братську могилу придумали. Ще невідомо, чи все витягли. А це великий гріх. Останки зібрали лише після того, як люди поскаржилися в КМДА.

— Кістки, пам'ятники, огорожі — все згребли, щоб освоїти кількадесят золотих могил. Бо похорони — справа прибуткова, а старі могили тільки місце займають, — додає киянин Владислав Антонов.

Зранку 12 квітня по цвинтарю ходять робітники з лопатами.

— Викопали кілька могил. Про їхню долю нічого не скажу, ми за це не відповідаємо. На тому місці виклали бруківку, — говорить 45-річний Тарас.

Ексгумовані останки не спалювали, кажуть у міському крематорії. Наявність старих могил на місці алеї в прес-службі мерії заперечили.

Зараз ви читаєте новину «На Лук'янівському цвинтарі розкурочили старі могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі