неділя, 12 лютого 2006 16:04

На Луганщині з"являться козацькі села

Козацький туристичний комплекс "Лугарі" побудують у Луганській області. Створити його доручив президент України Віктор Ющенко, 51 рік.

Який вигляд матиме майбутній комплекс, в обласній адміністрації ще не знають. Однак кажуть, що база для нього уже готова.

— Уже давно у нас діє невеличкий козачий центр. Там і музей, і хор, і кінний театр "Лугарі". Все розташоване в Станично-Луганському районі міста Луганська, — розповів Володимир Виборний, 43 роки, начальник обласного відділу туризму та охорони культурної спадщини. — Коли ми отримали доручення президента, то подумали, що треба об"єднати зусилля. Будемо розвивати те, що вже є, та будувати нове.

Виборний також поділився планами про створення в різних районах Луганщини козацьких центрів. Кілька з них зорганізують на базі кінних заводів. Кожен матиме свою специфіку. В одному стоятиме кузня, де виготовлятимуть підкови на пам"ять, в іншому працюватимуть гончарі, ще десь плестимуть кошики з лози. А потім всі ці центри об"єднають одним туристичним маршрутом.

Усі охочі зможуть проїхати з екскурсіями автобусом від осередку до осередку. Восени селяни проводитимуть там традиційні ярмарки. Тож можна буде не лише сувенірів закупити, але й овочів чи фруктів.

Коли туристичний комплекс почне працювати, поки що невідомо. Проте кілька приватних підприємців Луганщини вже готові вкладати в нього свої кошти.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині з"являться козацькі села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі