середа, 15 червня 2011 07:00

На концерті Мобі закликали не їсти м'ясо

9 червня до столиці прилетів 45-річний Мобі американський музикант і діджей (справжнє ім'я Річард Мелвілл Гол. — "ГПУ").

— У Нью-Йорку я живу в Іст-Віллідж, яке з якихось причин облюбували українські емігранти, — розповідає. — Поряд з моєю квартирою є велика українська церква, музей та школа. Власне це місце, де я виріс. Моя улюблена їдальня називалася "Веселка", а бар, де я любив випити — "Одеса". Тому, коли я в Україні, це для мене наче повернутися додому.

Із першим концертом музикант відвідав Київ 2005-го.

— Минулого разу було сіро та дощило. Тоді відключилася електроенергія під час мого шоу.

У п'ятницю Мобі виступив у столичному Палаці спорту. На вході людей зустрічає актор у костюмі 2-метрового блакитного зайця. Він роздає паперові картки із закликом не їсти м'ясо.

— Пишуть, що можна обходитися без м'яса, — читає з картки 30-річна жінка. — Мобі давно від нього відмовився. Нікому свої погляди не нав'язує. Ми з подругою теж вегетаріанки. Але заєць навряд когось переконає. Кожен має це усвідомити власними мізками.

0 19.40 артист вибігає на сцену із гітарою. Після двох пісень грає соло на африканських барабанах. Також виконує кілька композицій із нової платівки електронної музики "Знищені". Одна з нових пісень називається "Севастополь".

— Пісню назвав на честь моєї подруги в Брукліні. Вона із Севастополя. Мені подобається, як звучить ця назва.

У перервах між виступами фотографує публіку та п'є мінералку. Раніше музикант мав проблеми з алкоголем.

— Міг випити 14 порцій алкоголю, щоб підняти собі настрій. Кожен новий день починався із походу в бар. Але зараз мені 45. І я вирішив, що треба це припинити.

Концерт триває 2 год. Після виступу Мобі поїхав у готель "Хаят" на Софійській площі.

— Я почав пакувати речі, щоб їхати до Білорусі. Тоді відчув запах диму. Визирнувши у вікно, побачив, що навпроти готелю горить закинута будівля, — написав Мобі у своєму інтернет-блозі. Того вечора поряд з "Хаятом" горів 100-річний аварійний будинок.

Зараз ви читаєте новину «На концерті Мобі закликали не їсти м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі