вівторок, 24 червня 2008 07:13

На фестиваль феєрверків привезли 15 тонн піротехніки

Минулої п"ятниці в районі Річного вокзалу в Києві пройшов Перший Київський міжнародний фестиваль феєрверків. Раніше він проводився тільки за кордоном.

У фестивалі взяли участь піротехнічні компанії з Франції, Германії, Італії та України. Кожна привезла 3–4 т піротехніки. Загалом на Дніпрі було близько 15 т вибухової суміші.

Про фестиваль феєрверків можна було дізнатися по заторах на вулицях, які вели до місця проведення акції. У найближчих станціях метро було неможливо зайти в поїзд.  Молодики напідпитку вскакували в потяг, який уже відправлявся. Хапалися за верхню частину дверей і таки втискувалися у вагон. Двері не могли закритися, і потяг стояв кілька хвилин. За словами організаторів, шоу прийшли подивитись біля 500 тис. людей.

— Написання сценарію для такого піромузичного шоу займає близько одного місяця, — каже Дмитро Кучугура, директор української піротехнічної компанії "Танець вогню". — Потрібно вибудувати композиційні ефекти, це насправді складно.

Виступ кожної команди тривав біля 15 хв. Салюти запускали з чотирьох барж. Дмитро Кучугура розповідає, що шоу організували на Дніпрі, щоб зробити його максимально безпечним. Такий захід неможливо провести посеред міста біля будинків.

Кожен постріл феєрверку управлявся комп"ютером і супроводжувався музичним супроводом. Номер української команди спочатку проходив під вальс, потім танго, фокстрот, циганочку, твіст і "сім сорок".

Шоу завершила Франція. Цю команду журі визнали переможцями.

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль феєрверків привезли 15 тонн піротехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі