пʼятниця, 09 вересня 2011 07:30

На джазовому фестивалі повертають загублені гаманці

Автор: фото з сайта www.jazzkoktebel.virtual.crimea.ua
  Набережна кримського селища Коктебель, де проводять міжнародний джазовий фестиваль. За дев’ять років його відвідали близько 200 тисяч людей — від студентів до пенсіонерів
Набережна кримського селища Коктебель, де проводять міжнародний джазовий фестиваль. За дев’ять років його відвідали близько 200 тисяч людей — від студентів до пенсіонерів

15–18 вересня у кримському містечку Коктебель відбудеться вдев'яте фестиваль "Джаз Коктебель". На ньому виступатимуть півсотні артистів із України, Росії, Білорусі, Франції та США.

— Буде дві сцени: велика "Ню джаз" і мала "Волошинська", — каже ведучий малої сцени Олексій Коган, 53 роки. — Хочеш натовпу, пострибати, потанцювати — йди на велику. Спокійно послухати музику, є 300 зручних крісел і музиканти "очі в очі" чекають тебе.

За вісім років фестиваль відвідали близько 200 тис. людей.

— Перед концертом американського музиканта Стенлі Кларка був такий натовп на набережній, що я не міг перейти 350 метрів з однієї сцени на іншу. Хлопці з охорони переносили мене над головами на руках. Репетирував Кларк у міському будинку культури. Там у вихідні проводять весілля. Молодята довго чекали, доки радист включить марш Мендельсона. Але через алкогольне сп'яніння він був не в змозі це зробити. Наречені заходили під потужний блюз Стенлі.

Ще не забуду, як Ніно Катамадзе викликала дощ. Гарно співає грузинською "Нехай буде дощ", піднімає руки догори й починається злива. Усі були в шоці.

Олексій Коган працює на фестивалі шостий рік поспіль.

— За цей час жодного разу не скупався в морі. Не вистачає часу. Літучки президент фестивалю влаштовує рано. Тому прокидався о 6.30 й одразу йшов у кафе на узбережжі за філіжанкою кави. Ці 15 хвилин незабутні: шум моря, неподалік грає місцевий саксофоніст Арсен, на пляжі порожньо.

За ці роки публіка на фестивалі змінилася. Уже немає такого, що джаз слухають люди за 40, вище середнього статку, в яких не порожньо в голові. Їдуть 15- і 80-річні. Тепер навіть у селах багато інтелігентної публіки. Торік уперше зі сцени повернув гаманець із грошима, два фотоапарати, відеокамеру, шість паспортів, два студентських квитки. Раніше гроші з гаманців витягували.

Квитки на "Джаз Коктебель" коштують від 75 до 225 грн за день. Абонемент на сцену "Ню джаз" — 465 грн.

Зараз ви читаєте новину «На джазовому фестивалі повертають загублені гаманці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі