середа, 05 липня 2006 19:08

На Донеччині розмножилися "чорні вдови"

На Донеччині, в містечках на березі Азовського моря, побільшало отруйних павуків каракуртів, більше відомих як "чорні вдови". Дачники і курортники не знають, як з ними боротися.

— Зараз самки цих павуків саме виношують потомство, тому вони дуже активні, — розповіла "ГПУ" 57-річна Тетяна Бурим, ентомолог Донецької обласної епідеміологічної станції.

Від укусу каракурта людина може померти, якщо вчасно не допомогти. Коли павук кусає, людина відчуває різкий біль, ранка пече. За 10–15 хвилин у вкушеного починають боліти суглоби, живіт, здуваються вени, напружуються всі м"язи, тече слина.

— Після укусу ранку слід негайно припекти сірником — від цього отрута втрачає свої властивості. Потім одразу ж звернутися до лікарні, — порадила Тетяна Бурим. — "Чорні вдови" живуть, як правило, в тих місцях, де багато бур"яну та каміння. Особливо полюбляють ці павуки полин. Дачникам варто очищати свій город від цих рослин, і в жодному разі не спати на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині розмножилися "чорні вдови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі