пʼятниця, 13 травня 2016 05:10

На День міста в Києві пройде фестиваль "Свято вільних людей"

 

В День Києва, 28–29 травня, в столиці відбудеться мистецький фестиваль "Свято вільних людей". На п'ятьох сценах виступлять понад 40 артистів. Покажуть етапи становлення київської музичної культури — від часів бароко до музики XXI ст.

Ідея проведення нового фестивалю — партнерська ініціатива компаній "Країна Мрій" та "Перша приватна броварня".

— Я вже більше п'яти років живу в Києві і встиг полюбити це місто, полюбити тих, хто у ньому живе, — розповідає Андрій Мацола, засновник компанії "Перша приватна броварня". — Я завжди вважав, що кожна людина має робити щось безпосередньо для тієї спільноти, того оточення, в якому вона мешкає. Для киян та гостей столиці, незалежно від їхніх особистих культурних уподобань, віку, громадських поглядів, ми з однодумцями хочемо зробити подію європейського рівня, культурну та розважальну водночас. "Свято вільних людей" — фестиваль для тих, хто робить нашу країну вільною, у місті, де народилася та відроджується наша свобода.

Головну концертну сцену фестивалю встановлять на Софійській площі. 28 травня свято відкриє "Київська рапсодія" — танцювальний вернісаж дитячих колективів. Виступатимуть з оркестром — 60 музикантів гратимуть наживо просто неба. Ввечері в суботу та неділю зі святкової сцени з Днем Києва слухачів вітатимуть столичні музиканти GrozovSKA Band та Фома з Вася CLUB (із програмою "Пісні Василя Гонтарського"). Також заспівають іноземні гурти — "33-А" з Грузії та A.K.B./Alec Kopyt Band із Нідерландів. Гратиме діджей-проект "Born in UA" (Юрій Гуржи. — ГПУ) з Німеччини.

Завершуватимуть сценічну програму фестивалю українські зірки в супроводі великого оркестру. 28 травня виступить Олег Скрипка з джазовим оркестром "Либідь", наступного дня — ТНМК і МАСО "Слобожанський".

— Київ зачарував мене з самого дитинства. Вже тоді зрозумів, що хочу жити у цьому місті. Все своє життя я відкриваю для себе нові глибини високої європейської київської культури. Моя мрія — аби кияни відчували мистецьку красу та велич свого рідного міста. Мета фестивалю "День Києва. Свято вільних людей" — зачарувати киян і гостей столиці унікальною київською культурною аурою, вишуканою музикою, особливим мистецьким шармом. Якщо ми всією душею любитимемо наш Київ, він квітнутиме завжди, — розповідає Олег Скрипка, один з ініціаторів фестивалю.

Ще три сцени заходу облаштують на шляху з верхнього до нижнього міста.

За роботу "Сцени Пам'яті" на Михайлівській площі відповідатиме Тарас Компаніченко. Виступатимуть кобзарі, лунатиме музика бароко. Неподалік на Пейзажній алеї працюватиме "Літературна сцена". Її кураторами будуть брати Капранови. "Вільний дворик" на Андріївському узвозі організує арт-галерея P.art.сом. Присвятять міському фольклору та street music.

На Контрактовій площі розміститься COMMA Stage, де виступатимуть молоді виконавці. Тут, у центрі студентського життя столиці, виконуватимуть сучасну українську музику Tape Flake, 5 Vymir, Panivalkova, Blooms Corda, Secret Avenue, "Гапочка", Dvoe, Sphingidae. Керуватиме сценою музичний критик Сергій Кейн.

На Софійській та Контрактовій площах працюватимуть фудкорти (тимчасові заклади харчування. — ГПУ) та дитячі гральні зони.

Окрім цього, на Контрактовій площі триватиме ярмарок українських виробників "UAmade Fest".

Зараз ви читаєте новину «На День міста в Києві пройде фестиваль "Свято вільних людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі