пʼятниця, 10 грудня 2010 02:30

На Буковелі до кінця лютого заброньовані всі місця

У суботу о 8.00 на автобусній зупинці в селі Поляниця Яремчанської міськради на Івано-Франківщині виходять десь 30 лижників. Прямують до гірськолижного курорту Буковель. За 200 м звідси запускають підйомники. Відкривають 10-й лижний сезон.

Актори в костюмах зайця, порося, баранчика, Міккі Мауса пританцьовують біля дітей із матерями. Дозволяють безкоштовно з ними сфотографуватися. На столі біля сцени стоїть 4-ярусний торт. На білому кремі — зелені ялинки, різнокольорові квіти та грибочки. О 13.00 Дід Мороз розрізає торт, Снігуронька роздає кожному по шматку на серветці.

— Мам, а что, завтра Новый год? — здивований малюк шарпає матір за рукавицю.

Лютує вітер, мороз 5°С. Унизу біля підйомника туристи гріються глінтвейном. Пластиковий стаканчик коштує 11 грн.

— Спеціально приїхали з друзями на відкриття. Гадали, буде дешевше. А ціни виросли на 10–15 відсотків порівняно з минулим роком, — каже 34-річний Іван Перегінчук із Києва. Він четвертий рік поспіль приїздить на Буковель. Селиться в Яремчі в приватному секторі. — За ніч із чоловіка беруть 80 гривень без харчування. Година їзди автобусом — і ти на Буковелі.

— Плюс цьогорічного сезону в тому, що дороги в центрі курорту не завантажені машинами й бусами. Весь транспорт скерували по околицях, збільшили місця для парковок. Тепер можна спокійно пройтися, — каже 29-річний Андрій Когут зі Львова.

Біля підйомників черги з 8–15 людей. Піднятися один раз у будень коштує 26 грн, у вихідні — 33.

Проживання, харчування й відпочинок на курорті взимку обійдуться від 1,5 тис. грн на добу. На Буковелі півтори тисячі місць. Усі заброньовані до кінця лютого.

—  Великого напливу туристів чекаємо з 10 грудня, — каже піар-менеджер Володимир Юзюк, 27 років. — Фішка нинішнього сезону — вже в другій декаді грудня запрацює нова дорога зі сторони Яблуниці. Зараз діє одна, Поляниця — Буковель. Працюють п'ять витягів і чотири траси. Протягом двох вихідних у нас відпочили 15 тисяч туристів. Є відпочивальники з Ірландії та Польщі.

Із 20 грудня з Донецька та Дніпропетровська через Київ до Ворохти курсуватимуть два швидкісні потяги. У кожному будуть два вагони-автомобілевози на вісім машин. Перевезення 1 т ваги автомобіля коштує 633 грн, плюс 250 грн за вантаження-вивантаження. Від Ворохти до Буковеля — 40 км.

— На Буковель не дуже рвуся, бо там дорого, — каже львів'янин 28-річний Артем Земляк. Він бував на п'яти різних курортах. — Із гірськолижних найкращий Драгобрат. Головний його плюс — це молодіжний курорт зі стрімкими трасами. Тут немає старих дядьків, які сновигають туди-сюди. Один день перебування там обходиться у 300–400 гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Буковелі до кінця лютого заброньовані всі місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі