середа, 25 листопада 2009 07:36

На алеї Кохання буде дев"ять скульптур

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Скульпторка з Польщі Анна Рашінська у понеділок готує виготовлену нею композицію ”Початок” до встановлення у Маріїнському парку в Києві
Скульпторка з Польщі Анна Рашінська у понеділок готує виготовлену нею композицію ”Початок” до встановлення у Маріїнському парку в Києві

У Маріїнському парку в центрі Києва відкриють алею Кохання. Дев"ять скульптур для неї різьбили чотири тижні майстри з України, Німеччини й Польщі.

— Це жінка з грудьми й худими плечима, — 55-річний Юлій Синькевич б"є молотком по зубилу — обтесує статую "Обійми" з вапняку. Вона нагадує тіла двох людей. — Чоловіка вирізьбив більшим. У скульптурі хотів передати не тільки фізичні обійми, але й духовну єдність.

Митець переживає, аби вандали не розмалювали і не побили роботу. Запевняє, надалі вона стоятиме багато років, бо вапняк під дією дощів зацементується.

Неподалік скульпторка із Польщі Анна Рашінська, 24 роки, наглядає, як встановлюють її творчу композицію "Початок".

— Мені в Києві подобається. Тут вулична скульптура розвивається найшвидше в Європі. Кожен день встановлюють щось нове. Бачила статуї "Балерина", "Літаюча корова", "Їжачок". Подобається пам"ятник закоханим ліхтарям на Майдані.

Матеріал надала столична мерія. Вона ж обіцяє нагородити чотирьох скульпторів преміями, від 10 тис. до 25 тис. грн.

— Відверто невдалі витвори у грудні приберуть із парку, — пояснює заступник мера Ігор Добруцький, 51 рік. — На зиму залишимо найкрасивіші. До наступного Дня Києва встановимо в Маріїнському парку 29 скульптур на тему кохання. Хочемо, аби вони спонукали киян і гостей міста дорожити почуттями.

Парк, де встановлені скульптури, розташований уздовж вул. Грушевського на Печерську, між Верховною Радою і Міністерством охорони здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «На алеї Кохання буде дев"ять скульптур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі