четвер, 23 вересня 2010 05:19

"Моряки купують запчастини за свої гроші"

Четверо матросів потрапили до лікарні після вибуху на борту військового судна "Кіровоград" українських Військово-морських сил минулої п"ятниці. Це трапилося під час проведення бойових стрільб по наземних цілях на кримському полігоні "Опук" поблизу Керчі. Через коротке замикання в пусковому пристрої здетонували дві ракети.

Потерпілі отримали опіки. Осколки поранили кінцівки. Двох відвезли у військово-медичний центр у Севастополі, інших — у Сімферопольський шпиталь. За словами Івана Дідуха, начальника медичної служби ВМС, стан здоров"я матросів задовільний, вони одужують.

Під час аварії на полігоні були Михайло Єжель, міністр оборони, та Григорій Педченко, начальник Генерального штабу. Для розслідування вибуху створили комісію.

— Враховуючи жалюгідне фінансування Військово-морських сил України, ця подія — не дивина, — зауважує 55-річний Ігор Лосєв, експерт Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії. — Усе тримається на патріотизмі й відданості офіцерів і матросів. Вони змушені купувати запчастини за свої гроші. Навіть іноземці під час спільних навчань дивуються, як українці здатні на таких кораблях плавати і показувати непогані результати. На цьому тлі дивними виглядають вимоги верховного головнокомандувача до міністра оборони Михайла Єжеля навести порядок. Але на все потрібні кошти — на запасні частини, на режим безпеки, функціонування систем. Уся техніка тримається на чесному слові. У цьому випадку ми ще обійшлися малою кров"ю.

Зараз ви читаєте новину «"Моряки купують запчастини за свої гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі