вівторок, 26 січня 2010 08:25

Мороз тріщатиме до четверга

У неділю вночі метеорологи зафіксували в місті Коломия на Івано-Франківщині найнижчу за грудень 2009 — січень 2010 року температуру. Там було -34°С.

Найближчі дві доби в Україні триватимуть морози. Найнижчою температура буде вночі, до -24°С.

Зі слів Людмили Савченко, керівника відділу прогнозів Українського гідрометцентру, в четвер погода в Україні істотно зміниться. Температура підвищиться в середньому на 4–8°С. На Одещині та Миколаївщині буде відлига. По всій території країни падатиме сніг та мокрий сніг, місцями можливий дощ, попереджає метеоролог. Така погода триватиме орієнтовно до 5 лютого. Яка температура буде в Україні після цієї дати, в Гідрометцентрі не прогнозують. Більшість метеорологічних інтернет-сайтів попереджають, що до 8 березня в Україні вночі буде до -12°С.

— Такі низькі температури для січня — не аномальне явище. Протягом чотирьох років в Україні були відносно теплі зими. Тому порівняно з ними нам здається, що морози дуже сильні, — пояснює Людмила Савченко.

Найнижчу температуру в Україні фіксували 2006-го на Луганщині, -37°С.

Зараз ви читаєте новину «Мороз тріщатиме до четверга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі