четвер, 13 січня 2011 19:43

Молокопродукти дешевшають

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

На 2,3 грн подешевшало вершкове масло жирності 82,2% в супермаркетах Києва. Раніше воно коштувало 17 грн, тепер — 14,7. Також подешевшали твердий сир — на 4–12 грн, пастеризоване молоко на 1–1,5 грн.

Це сталося через рекомендацію Антимонопольного комітету про зниження ціни. Молокопереробні підприємства своєю чергою зменшили закупівельну вартість молока. Тепер цей продукт класу "екстра" купують по 4 грн/л, раніше — 4,5. Закупівельну ціну на молоко вищого ґатунку знизили з 4,2 до 3,8 грн, першого ґатунку — з 3,6 до 3,3 грн, другого — з 3,5 до 3 грн.

— Зараз молочна галузь в Україні у скрутному становищі. Велику рогату худобу будуть поступово вирізати, оскільки її утримання стає збитковим. Закупівельні ціни на молоко знижені, а нова система дотацій не сприятиме збільшенню надоїв. Вона спрямована більше на великі фермерські господарства. Тому ще більшого здешевлення молокопродуктів не буде, — говорить 35-річна Марія Колесник, експерт компанії "ААА".

Зараз ви читаєте новину «Молокопродукти дешевшають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі