вівторок, 13 грудня 2016 06:45

Молоді пропонують працювати наркокур'єрами в Росії

У Києві поліція затримала чотирьох чоловіків, які шукали українців для роботи наркокур'єрами в Росії. Оголошення розвішували поблизу метро, на рекламних білбордах. Людей, які погодилися, везли в Росію. Відбирали паспорти й телефони.

Зазвичай молодих українських чоловіків і дівчат вербують через соціальні мережі. Обіцяють зарплату в кілька десятків тисяч гривень, говорять правоохоронці.

— Є багато вербувальників у соцмережах "ВКонтакте" та "Фейсбук". Шукають осіб віком 18–25 років. Кажуть, потрібно доставляти пакунки з одного місця в інше. Про вміст не говорять. Натомість обіцяють велику зарплату, оплату мобільних послуг і смартфон у подарунок, — розповідає 47-річний Юрій Сулаєв із Полтавської обласної поліції. — Нещодавно до нас звернулися батьки 18-річного хлопця. Він отримував такі повідомлення. Обіцяли багате життя й відсутність проблем. Нині з юнаком працюють психологи та поліцейські.

У РФ перебувають під арештом 13 українців, які приїхали працювати наркокур'єрами.

Зараз ви читаєте новину «Молоді пропонують працювати наркокур'єрами в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі