субота, 10 листопада 2007 07:09

Мистецький симпозіум перервали через бабусю

На три дні припинив роботу симпозіум садово-паркової скульптури у граніті, який розпочався на подвір"ї Львівської галереї мистецтв. Мешканка розташованого поблизу будинку поскаржилася у санітарно-епідемологічну станцію.

— Казала, що їй порохи летять у хату, — пояснює організатор симпозіуму Орест Яворський, 56 років. — Хоча пил від граніту не розпорошується аж до будинку, і шуму ми не створюємо. Ця бабуся живе на третьому поверсі, її вікна квартири виходять на протилежний бік.

Скульптори були змушені на три дні припинити роботу через заборону санстанції.

— Вони думали, що ми тут незаконно виготовляємо надмогильні пам"ятники, — дорікає майстер. — Чиновники видали припис про заборону, не зробивши жодних замірів чи аналізів. На заступника директора галереї мистецтв наклали штраф 800 гривень.

Загалом у симпозіумі бере участь п"ятеро скульпторів із Донецька, Києва і Львова. Вони вже залили фундаменти біля музею мистецтва давньої української книги, аби встановити там свої роботи.

— Це буде подарунок місту від фірми "Політеп", яка фінансує симпозіум, — каже пан Орест. — 18 тонн граніту вартістю майже 2 тисячі доларів нам подарував колега з Житомира Віталій Рожик.

Зараз ви читаєте новину «Мистецький симпозіум перервали через бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі