середа, 16 січня 2008 07:08

Міліція відпустила затриманого росіянина

11 січня зі слідчого ізолятора вінницької міліції випустили 22-річного Михайла Гангана, активіста забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії. Він перебував у міжнародному розшуку. 31 грудня чоловіка затримали на залізничному вокзалі Вінниці.

У холі приміщення міліції по вул. Пирогова, 4 його зустрічає дівчина Анастасія Курт-Аджиєва, 21 рік. Вона приїхала із Самари, щоб зустріти з коханим Новий рік.

— Хоть старый Новый год по-человечески встретим. Да у тебя же еще 13 числа и день рождения! — усміхається Анастасія хлопцеві.

На вулиці Ганган тремтить від холоду. Він у легкій чорній куртці, що не застібається через зламану блискавку.

— Относились ко мне нормально, даже постельное бельё передали, — каже Михайло, підкурюючи цигарку. Її попросив на вулиці в міліціонера. — В российских СИЗО такого б не было.

До Вінниці Ганган приїхав торік навесні. У Росії його засудили на три роки за порушення вимог умовного терміну покарання. Із серпня він перебуває в міжнародному розшуку. Після арешту в Україні Гангана мали переправити до Росії. Та 11 січня Вінницький апеляційний суд скасував це рішення.

— 31 грудня Ганган написав заяву в міліції з проханням надати йому в Україні статус біженця. Та до міграційної служби дійшла вона лише 3 січня, — пояснює адвокат і правозахисник Дмитро Гройсман. — Доки розглядатимуть, його не мають права передавати росіянам.

До затримання Ганган не шукав роботу. Мешкав у вінницькій однокімнатній квартирі подруги, росіянки Ольги Кудріної. Чим займатиметься в Україні, поки що не вирішив.

Зараз ви читаєте новину «Міліція відпустила затриманого росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі