пʼятниця, 06 січня 2012 07:45

Міліція хоче більше грошей

 

Після кривавого пограбування "Приватбанку" в Донецьку, коли вбили п'ятеро людей, міліція запропонувала взяти під свою охорону всі банківські відділення країни. При цьому присутність озброєних правоохоронців має бути обов'язковою.

Ці послуги коштуватимуть грошей. Їх заплатять комерційні банки. Якщо врахувати, що в Україні десятки тисяч банківських відділень, то мова йде про сотні мільйонів гривень щомісяця. А банки закладуть ці витрати в ціну свого товару — банківських послуг. Тобто за міліціонерів з автоматами платитимуть клієнти — ми з вами.

Але ми це вже робимо своїми податками. Із них бюджет-2012 виділяє міліції майже 16 мільярдів гривень. Виходить, цього замало. Тобто за бажанням МВС охороняти банки криється приблизно таке повідомлення: "Громадяни! Ми проїдаємо ваші гроші. Нам їх мало. Ми не можемо попередити грабежі, не можемо працювати з агентурою, не можемо знайти злочинців. Нам треба більше міліціонерів, більше пістолетів, більше машин, вищі зарплати. Ми поставимо охоронця біля кожної каси і під'їзду. На це нам треба від вас більше грошей. Ви будете платити, хочете чи ні. Але те, що у вас буде безпека — не гарантуємо".

Така тактика міліції нагадує рекет. Коли бандити приходять до бізнесмена і заявляють, що "охоронятимуть" його за винагороду. Якщо її не буде, то будуть грабежі, вбивства. Точно, як із банком у Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Міліція хоче більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі