середа, 03 вересня 2008 07:05

Микола Куценко пройде 1200 кілометрів, набиваючи м"яч

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Харків"янин Микола Куценко, 34 роки, планує пройти від Києва до Варшави,  набиваючи м"яч. Так він хоче потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Також акція проходить на підтримку проведення в Україні та Польщі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Микола стартував 31 серпня з київського майдану Незалежності. Кожного дня він буде долати марафонську дистанцію — 42 км 195 м — за приблизно дев"ять годин. За цей час Микола завдасть біля 50 тис. ударів по м"ячу. Загальну відстань у 1200 км Куценко планує подолати за три тижні. Два тижні йтиме до українсько-польського кордону. Потім ще тиждень до столиці Польщі. Відпочиватиме тільки вночі.

До початку марафону Микола сходив помолитися в Лавру. Напередодні провів генеральну репетицію — пройшов відстань від Броварів до Хрещатика. Вийшло рівно 42 км. Чоловік ітиме через Житомир, Рівне, Львів. Кордон також пройде набиваючи м"яч.

Куценка супроводжують дев"ять людей, два авто державтоінспекції та "швидка". Поруч із спортсменом буде представник Книги рекордів Гіннеса.

— Усі спатимуть у наметах, — кажуть "ГПУ" в броварській організації інвалідів "Прагнення", яка організувала марафон. — Місце, де закінчив ходу Микола, відмічають. Зранку від цієї відмітки продовжують. Йому може завадити тільки дуже погана погода. Хоча він узимку тренується і в дощ, і в сніг.

Микола Куценко — триразовий рекордсмен Книги рекордів Гіннеса. 1995 року він набивав без зупинки м"яч протягом 24 год. 30 хв. Наступного року спортсмен набивав головою м"яч 7 год. 40 хв. Через рік українець обійшов із м"ячем Садове кільце Москви завдовжки 16 км за 3 год.

Зараз ви читаєте новину «Микола Куценко пройде 1200 кілометрів, набиваючи м"яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі