пʼятниця, 27 січня 2017 07:00

Мер змусив перевізників здешевити проїзд

Міська влада райцентру Конотоп на Сумщині розірвала договори з перевізниками, які хотіли підвищити вартість проїзду з 3 до 6 грн. Тепер у місті працюють ті, хто погодився на ціну 2,5 грн.

Більшість перевезень здійснювала приватна компанія "Корунд-С". Має 60 маршруток. Ще на кількох напрямках працювали дрібні підприємці. 21 січня почали страйкувати.

— Вартість потрібно підняти, бо зростають ціни на ­паливо. Треба платити комуналку, зарплату 202 працівникам, купувати запчастини й масла. Міський бюджет не компенсував витрат на пільгове перевезення учасників бойових дій, — заявив власник "Корунда-С" Володимир Круш, 45 років.

Того ж дня мер Артем Семеніхін ініціював розірвання договорів із перевізниками. На їхні маршрути виїхали ­комунальні автобуси й трамваї. Запропонував перевізникам здешевити проїзд до 2,5 грн.

23 січня маршрутники ви­йшли на повторний протест. Міський голова зібрав прихильників своєї ініціативи.

— У нашому місті є п'ять терористів. Це — перевізники. Хочуть повністю паралізувати транспортне сполучення, — говорить Артем Семеніхін, 34 роки. — Підвищення вартості проїзду в Конотопі не буде. Мова йде про інтереси громади. Тариф 2,5 гривні — обґрунтований.

Більшість підприємців вибачилися і працюють за новим тарифом.

Зараз ви читаєте новину «Мер змусив перевізників здешевити проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі