вівторок, 23 грудня 2008 16:17

Мер Ніжина обіцяв допомогти приватизувати лазню

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Стали відомі подробиці затримання 50-річного Михайла Приходька, мера міста Ніжин, на Чернігівщині.

Затримали його в службовому авто 15 грудня о 9.00. Слідчі Генпрокуратури й оперативники департаменту боротьби з економічною злочинністю вилучили $19,5 тис. із бокової ніши правих дверей, біля яких сидів мер. У затриманого знайшли також 3250 грн.

Приходька звинувачують у вимаганні й отриманні $20 тис. хабара від столичного бізнесмена. Мер мав надати йому дозвіл на приватизацію місцевого банно-оздоровчого комплексу. Затримали також директора Ніжинського комунального ринку Анатолія Походню та Віктора Приходька, керуючого філією банку в Ніжині. Віктор Приходько — рідний брат мера, раніше керував відділом у місцевій податковій, був головою осередку партії "Єдиний Центр". Обох чоловіків звинувачують у посередництві в отриманні хабара.

Зі слів Леоніда Скалозуба, керівника департаменту боротьби з економічною злочинністю МВС, громадяни, бізнесмени й депутати останні три роки скаржилися на протиправні дії мера Ніжина. Йому закидали зв"язки із криміналітетом, незаконне використання бюджетних грошей, надання переваг окремим підприємствам.

— Як управлінець місцевого рівня він видавав себе за доволі скромну людину. Жив у двокімнатній квартирі. Але встановили, що в нього є серйозний збудований будинок і престижна машина "мерседес", зареєстрована на доньку. А на його брата зареєстрована машина, що коштує більше ніж 100 тисяч доларів, — розповів Скалозуб про мера.

Порушено кримінальну справу за отримання хабара у великих розмірах. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від п"яти до 10 років, позбавлення права обіймати керівні посади та конфіскацію майна. Нині мер перебуває в столичному слідчому ізоляторі.

Михайло Приходько керував Ніжином майже 15 років. Тричі перемагав на виборах міського голови.

Зараз ви читаєте новину «Мер Ніжина обіцяв допомогти приватизувати лазню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі