понеділок, 06 квітня 2009 18:06

Мер і депутати розчищали кладовище

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У понеділок 30 березня із центрального кладовища райцентру Калинівка на Вінниччині трактором вивозили зрізані дерева й кущі. Ними опалюватимуть адміністративні приміщення місцевого комунального підприємства "Благоустрій".

— Тут стільки чагарників, що страхи Господні, — розповідає міський голова Калинівки Віталій Кучинський, 55 років. — Будемо розчищати.

Мер наполіг на проведенні суботника. Закликав прийти жителів міста. З колегами-чоловіками та депутатами міськради вирішив розчистити центральне міське кладовище. Там розташовані поховання ХІХ–ХХ ст.

Усі вдяглися по-робочому. Загалом було 15 осіб. Із собою принесли дві бензопили та сокири.

До роботи взялися о дев"ятій ранку. Працювали чиновники 6 год. без обіду. Їм допомагали 12 працівників "Благоустрою". Зрубували деревця та чагарники. На вирубування великих дерев потрібний дозвіл.

— Особливого ентузіазму від калинівчан не бачив. Тільки якийсь чоловік підійшов, — зауважує директор комунального підприємства Валерій Самсонюк, 49 років. — Коли прибирали, помітив, що на цьому  цвинтарі кілька могил хтось доглядав. Решта занедбані.

Чиновники розчистили близько 0,5 га площі. Того дня на територію "Благоустрою" вивезли кілька машин дерев"яччя.

— Наробилися. Так руки боліли, — каже Самсонюк.

Доки на деревах не з"явилися бруньки, комунальники розчищатимуть від чагарників іншу частину кладовища.

— Я своєю сокирою кущі та гілочки з дерев зрубував. Ніхто не ледачкував. Навіть мер так завзято робив, — говорить депутат 50-річний Володимир Корчак.

Зараз ви читаєте новину «Мер і депутати розчищали кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі