вівторок, 05 січня 2010 19:18

Машини не пускали на заправки

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Члени ”Асоціації зелених України” загородили проїзд до заправки мережі ”УТН Восток” на Подолі в Києві
Члени ”Асоціації зелених України” загородили проїзд до заправки мережі ”УТН Восток” на Подолі в Києві

"Чудак, уйди с дороги", — кричить водій дорогого "мерседеса" активістові "Асоціації зелених України". Той не дає автівці в"їхати до автозаправної станції на розі вул. Скляренка і Лугової в Києві.

Два десятки активістів Асоціації пікетували нещодавно столичні заправки мережі "УТН Восток". Вимагали не продавати бензин. Стверджують, він зі шкідливими домішками, через які тисячі людей заслабли на легені. Двоє "зелених" кладуть лист пінопласту впоперек заїзду на АЗС, лягають на нього, машини не пускають. Працівники заправки запрошують міліцію. До лежачих демонстрантів наряд викликає регулювальника, аби тих не переїхали.

— За нашими даними, тут продають бензин із перевищеним вмістом бензолу і свинцю, — пояснює протест "ГПУ" Олександр Щербань, 26 років. Він заступник голови Асоціації. — Вихлопні гази з такими домішками шкодять здоров"ю людей. Намагаємося привернути увагу суспільства до проблеми.

Представник мережі "УТН Восток" Олександр Васютович демонструє сертифікати на бензин. На них є печатка Міністерства палива й енергетики.

— Акцію замовили наші конкуренти, — переконаний. — "Асоціація зелених України" заважає роботі виключно заправок мережі "УТН Восток", інших не чіпають. Кажуть, у них є листи водіїв зі скаргами на наш бензин, але не показують їх. Лабораторних доказів умісту шкідливих домішок не мають. Нашій компанії вже півроку влаштовують різні перешкоди, використовуючи партії та громадські організації.

Акцію замовили наші конкуренти

Водій Владислав Гунько, 42 роки, два роки заправляється на "УТН Восток". На якість не нарікає.

— Живу поряд, купую в них 95-й. Бензин такий, як і усюди.

Демонстранти погрожують поновити протести після свят, якщо якість пального не покращать.

Зараз ви читаєте новину «Машини не пускали на заправки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі