середа, 31 жовтня 2007 07:09

Маршрутки їздитимуть 60 кілометрів на годину

До 1 грудня в Запоріжжі на всіх маршрутних таксі встановлять обмежувачі швидкості. Завдяки цьому машини не зможуть їхати понад 60 км/год.

У міському управлінні кажуть, що в місті фіксують значну кількість ДТП за участю маршруток. У більшості випадків винні водії швидкісних мікроавтобусів "Мерседес Спринтер" та "Фольксваґен".

— Через це ми ввели таке примусове нововведення щодо обмеження швидкості на всі швидкісні авто, — розповідає начальник Запорізького міського управління транспорту і зв"язку Леонід Костюченко. — У Запоріжжі близько 70 відсотків таких маршруток. На нововведення не треба великих грошей та нового устаткування. Потрібно лише перепрограмувати роботу двигуна. Тобто внести зміни до комп"ютера.

Обмеження швидкості одного мікроавтобуса коштуватиме близько 50 грн. Платитиме підприємство-перевізник. Керівники підприємств були не проти встановлення обмежувачів.

Кожен водій, за законом, має перебувати за кермом не більше 8 год. Але маршрутки починають працювати о 5 годині ранку. Закінчують роботу близько півночі.

— Зрозуміло, що вони недосипають, — кажуть у відділі транспорту та зв"язку міськради Запоріжжя. — За таких умов перевищення швидкості просто страшне порушення. Тепер водії фізично не зможуть їхати швидше. Хоча треба також покращити технічний стан авто. Багато із них треба списати.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутки їздитимуть 60 кілометрів на годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі