четвер, 11 жовтня 2012 07:00

Максим Кідрук написав перший український технотрилер

9 жовтня у столичній книгарні "Читай-город" письменник 28-річний Максим Кідрук презентував свою нову книжку "Бот". Цей роман — перший технотрилер, який видали в Україні.

— Технотрилер — то такий жанр літератури, який досліджує взаємодію людини з реально існуючими технологіями, а насамперед — фатальні помилки у цій взаємодії, що призводять до техногенних катастроф, — каже телефоном Кідрук. — У світі цей жанр надзвичайно популярний. На жаль, досі в Україні не був представлений.

Додає, над жодним твором не працював так ретельно та прискіпливо. У книжці дав факти про людський мозок, зброю і нанотехнології.

— Щоб розказати про все це не просто дохідливо, а ще й правдиво, залучив до роботи над романом консультантів-професіоналів. Таких було троє: кандидат хімічних наук, лікар-фізіолог і психіатр. А ще перед тим, як передати рукопис видавництву, розіслав чернетку майже 20 знайомим, щоби перечитали та зробили зауваження.

У романі йдеться про київського програміста Тимура Коршака, розробника ігрових ботів. Він, спокусившись на великі гроші, вирушає у віддалену дослідну лабораторію в чилійській пустелі Атакама. Там потрапляє до міжнародної групи вчених. Вони за допомогою нанотехнологій проводили експерименти над людським мозком.

— Так догралися до техногенної катастрофи, з якою не можуть упоратися. У цілковитій ізоляції від решти світу починають боротися з результатами власних досліджень.

Зараз ви читаєте новину «Максим Кідрук написав перший український технотрилер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі