середа, 07 березня 2018 00:15

Любов Кушинську помилували після 20 років у тюрмі

Петро Порошенко помилував єдину в Україні довічно засуджену жінку львів'янку Любов Кушинську, 54 роки. Вийде на волю у квітні. Відбувала покарання у Качанівській колонії на Харківщині.

У 1990-х Любов Кушинська була директором фірми "Квазар", займалася нерухомістю у Львові. Її засудили 1997‑го за звинуваченням у вбивстві лікаря 61-річного Ореста Циньовського і його зятя-бізнесмена Ярослава Дрожджаля, 38 років. Начебто хотіла переписати на себе квартиру одного з них. Разом зі спільником Андрієм Маньком (отримав тоді 15 років тюрми. — ГПУ) розстріляла жертв, перерізала їм горло, йдеться у матеріалах справи. Кушинська вини не визнала. Її апеляційну скаргу відхилили.

— Одного чоловіка взагалі не знала, а з другим мене познайомив Роман Станік (тодішній заступник начальника обласної ДАІ. — ГПУ). Він і замовив мені вирок. Жила з ним два роки. Заборгував мені 20 тисяч доларів, — розповідала пресі Любов Кушинська.

Засуджені довічно, які не визнають провину, не мають права, за законом, просити про помилування. Те, що президент прийняв таке рішення — прецедент, заявили в Мін'юсті.

Любов Кушинська має доньку, яка після вироку матері виїхала за кордон. Там народила двох дітей.

6 листопада торік в Україні вперше помилували довічно засудженого — 44-річного Олександра Каверзіна. Сидів за вбивство семи людей. Звільнили, бо в тюрмі повністю осліп.

Зараз ви читаєте новину «Любов Кушинську помилували після 20 років у тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі