четвер, 16 лютого 2012 00:45

Львівського байбака повезуть онукові Януковича

15 лютого, на Стрітення, у Львівському міському еколого-натуралістичному центрі будять байбаків. Посеред двору встановили різнокольорову хатку з картону. У ній три байбаки — Мишко і дві Марусі. Директор центру Ігор Антахович, 49 років, відкриває двері хатини. Але звірі не хочуть виходити назовні. Тоді знімає дах і дістає їх звідти.

— У серпні ми отримали ще одну самку, — каже. — Досі мали лише одну Марусю і Мишка. Другу Марусю виміняли в колег з Івано-Франківська на кілька птахів. Мишко радо її зустрів. Не б'ються, усі живуть дружньо.

Самиці гучно свистять. Вилазять вверх по руках. Їм обом по 4 роки, Мишку — 5. Той сидить тихо.

— У нього вже просто досвід, четвертий рік погоду прогнозує, — жартує Ігор Антахович. — Самкам таке ще не звично. Тому й лякаються. Байбак своєї тіні не побачив. А значить, весна буде рання. Приблизно 15-20 березня має наступити. Ми цього року тримали байбаків в умовах, наближених до природних. Помістили в спеціальний контейнер. Там залишили їм води та їжі, щоб не будити. Температура була плюс 6...8. Так само, як і в їхній норі. Через це прогноз має бути максимально точним.

Самиць ховають до хатини.

— Наш Мишко став тепер знаменитим ще й на державному рівні, — Ігор Антахович гладить бабака по голові. — Сподобався нашому президенту Віктору Януковичу. Він його побачив минулого року на щорічному з'їзді юних натуралістів і технологів. Недавно подзвонили мені і сказали — цього року 24 лютого його теж привезти до столиці. Кажуть, що Віктор Янукович хоче його онукові показати.

Зараз ви читаєте новину «Львівського байбака повезуть онукові Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі