четвер, 19 липня 2007 07:07

Лізу Федорчук укусила "чорна вдова"

— Павука того Ліза відразу роздавила, — сміється Валентина Вовченко, бабуся 11-річної Лізи із села Чулаківка Голопристанського району на Херсонщині. — Вкусив він її, коли вона побігла додому і в старій кухні почала приміряти різне взуття. Вона дуже любить це робити.

Ліза Федорчук часто ночує в бабусі, яка живе за чотири хати від них з матір"ю. Рік тому в дівчинки помер батько. У вівторок зранку бабця пішла на базар. Коли повернулася, дізналася, що онуку вкусив павук каракурт або "чорна вдова". Його отрута сильніша за отруту гримучої змії.

У сільській лікарні дівчинці вкололи протиотруту й відпустили додому. Та під вечір Лізі стало зле. Почав боліти живіт, піднялася температура. Рідні на машині відвезли її до районної лікарні. Спочатку вона перебувала в реанімації. Зараз уже перевели в дитяче відділення.

"Чорними вдовами" каракуртів називають через особливості їхніх статевих стосунків. Самка, яка за розмірами більша самця, з"їдає того відразу після статевого акту.

Ефективний спосіб допомогти людині, яку вкусив павук, — не пізніше ніж через 2 хв. припекти місце укусу полум"ям сірника. Необхідно дати йому повністю згоріти в рані. Тоді руйнується від 90 до 100% отрути.

З початку року в Херсонській області від укусів каракуртів постраждали 17 людей.


Зараз ви читаєте новину «Лізу Федорчук укусила "чорна вдова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі