пʼятниця, 25 червня 2010 00:00

Літак приземлився на одному двигуні

20 червня в аеропорту міста Дніпропетровськ о 9.20 здійснив аварійну посадку пасажирський літак "Ембрайєр-145".

Лайнер здійснював рейс Сімферополь — Калінінград, на борту були 36 пасажирів і п"ять членів екіпажу. Через 8 хв. після вильоту із Сімферополя в районі села Добрушине Сакського району Криму в літака відмовив правий двигун.

Найближчий аеропорт був у Дніпропетровську. Там на злітно-посадкову смугу виїхали кілька машин "швидкої", пожежники, працівники служби внутрішньої безпеки аеропорту. Пілоти успішно посадили літак, ніхто не постраждав.

— Тільки коли виходили із салону і побачили на смузі багато пожежників, то зрозуміли, що ситуація була серйозна. Дві жінки з літака так злякалися, що поїхали далі на поїзді, — розповідає Віктор Сухопаров, пасажир із Севастополя.

Літак належить компанії "Аеросвіт". На борту були українці, які летіли до Росії, та росіяни, які поверталися з відпочинку на Чорному морі. Їх відправили до Києва, а звідти до Калінінграда додатковим авіарейсом Одеса — Київ.

У понеділок у дніпропетровському аеропорту працювали слідчі. Екіпаж давав свідчення представникам прокуратури, літак опечатали.

— Минулого року сталися п"ять подібних інцидентів. Технічна несправність одного з двигунів зазвичай не призводить до падіння літака і не розглядається як критична ситуація, — пояснює Анна Слободянюк, 24 роки, із прес-служби Міністерства транспорту та зв"язку.

Зараз ви читаєте новину «Літак приземлився на одному двигуні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі