середа, 19 вересня 2007 07:03

Лазаренко попав у десятку найкорумпованіших

 

Колишній прем"єр-міністр України 54-річний Павло Лазаренко ввійшов до десятки найбільш корумпованих світових лідерів. У понеділок увечері такий список оприлюднив Світовий банк у штаб-квартирі ООН.

За два роки свого прем"єрства в 1996–1997 роках Лазаренко викрав близько $200 млн. Тоді це складало 0,4% ВВП України, кажуть у банку.

Такі дані оприлюднили під час презентації ініціативи ООН і Світового банку "Повернення вкрадених активів". Мета програми — створення механізму, який допоможе повернути до країни кошти, викрадені їхніми лідерами.

В очікуванні судового процесу екс-прем"єр з 2004-го перебував під домашнім арештом. Його випустили під заставу в $65 млн.

У серпні 2006 року федеральний суд міста Сан-Франциско,  США, засудив Лазаренка до 9 років позбавлення волі й оштрафував на $10 млн. Його визнали винним у корупції, відмиванні й вимаганні грошей та в шахрайстві. У жовтні адвокати Лазаренка подали  апеляцію.

Напередодні дострокових виборів до Верховної Ради політичний блок Лазаренка заявляв про намір брати участь у парламентських перегонах 30 вересня. Та його не зареєстрували.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко попав у десятку найкорумпованіших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі