четвер, 22 березня 2012 00:45

Кримського екс-спікера випустили на волю

Колишньому спікеру кримського парламенту 53-річному Анатолієві Гриценку дали два роки умовно. Таке рішення прийняв Комунарський райсуд Запоріжжя і випустив його в залі суду 20 березня. За ґратами той був із січня 2011-го.

Гриценка звинувачували в незаконній передачі в оренду дитячого центру, продажу 5 тис. га землі й безпідставній виплаті підлеглим 45 тис. грн матеріальної допомоги. За деякими епізодами справи минуло понад 10 років.

Коментувати вирок ні обвинувачення, ні колишній спікер не хочуть.

— Проти Анатолія Гриценка ніхто не свідчив, — розповідає нардеп-"нунсівець" Мустафа Джемілєв, 68 років. — Я обходив багато інстанцій, розпитував, у чому його звинувачують, чому? Мені пальцем показували вгору і казали, що нічого зробити не можуть, бо такий наказ даний згори. Боялися, що він може консолідувати депутатів Криму для того, щоб створити доволі відчутну позицію. Гриценку дали два роки умовно, щоб він не міг балотуватися до Верховної Ради.

— Гриценка випустили на свободу, щоб не лякати мафію, суддів, людей, які зараз при владі, — вважає політолог 59-річний Віктор Небоженко. — Якщо сьогодні посадили одного, який знає вище політичне керівництво, то завтра оточення президента може теж стати об'єктом кримінального переслідування. Це сигнал сьогоднішньої влади — "не хвилюйтеся, будь-яка проблема вирішуватиметься в рамках понятій, а не з використанням відкритого судочинства". Гриценку, як свого часу Черновецькому та його команді, сказали: бізнесом займайся, але в політику не лізь. Позиція влади така — хто її критикує, повинні мати долю Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Кримського екс-спікера випустили на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі