вівторок, 12 червня 2007 07:11

Ковальчукам відремонтували хату

Будівельники "Рівнегазу" відновили будинок родині Ковальчуків у селі Бабин Гощанського району Рівненської області та дах на хаті пенсіонерки Лариси Козак. 26 квітня у цьому населеному пункті одночасно вибухнули понад двісті газових котлів і лічильників.

— Ковальчуки постраждали найбільше — у пожежі згоріли меблі, одяг, телевізор і пральна машина. Володя вже забрав із лікарні дружину й повернувся додому, — розповідає 71-річна мешканка села Євгенія Степанюк.

Усі зіпсовані лічильники та газове обладнання у хатах працівники "Рівнегазу" безкоштовно замінили на нове. Селяни зазнали збитків на 58 тис. грн.

— Причиною аварії стала корозія металу діаметром два-три міліметри. Вона утворилася всередині газопроводу, — розказує 48-річний голова правління "Рівнегазу" Петро Дубас. — Через це не спрацював клапан, який перекриває газ. Із центральної магістралі під тиском чотири атмосфери він потрапив у труби низького тиску. Це спричинило вибух.

За вісім днів до аварії запобіжний і регуляторний клапани перевіряли. Вони були справними.

Зараз ви читаєте новину «Ковальчукам відремонтували хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі