середа, 16 червня 2010 02:01

Комендантську годину для дітей скасували на прохання батьків

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Деснянський районний суд Чернігова визнав комендантську годину в місті незаконною. Рішення прийняли 10 червня.

— Ми проти алкоголізму та наркоманії. Але Чернігівська обласна рада порушила конституційні права громадян на свободу пересування, — каже Марина Говорухіна, 27 років, прес-секретар Гельсінкської спілки з прав людини. Їхній адвокат представляв справу в суді. — Обмеження свободи пересування може встановлювати лише закон, а не рішення ради. До нас звернулися батьки. Але вони не хотіли розголошувати цієї справи. Тому позов подали від правових організацій. Думаю, слідом за Черніговом комендантську годину для підлітків почнуть скасовувати в інших містах.

— Напевне, її варто було б залишити, — каже чернігівець Володимир Якуб, 47 років. — На вулицях було б менше дитячого криміналу. Батькам не довелося б ходити ночами і шукати своє чадо.

Його син 15-річний Даниїл Якуб задоволений скасуванням комендантської години:

— Люблю гуляти з друзями і дівчиною допізна. Коли мене зустрічав тато, було якось незручно перед друзями. Почувався малолітнім.

Комендантська година в Чернігові діяла з 24 грудня минулого року. Дітям до 14 років після 22.00 забороняли з"являтися на вулицях без супроводу батьків. До 16 років — після 23.00.

Комендантська година діє досі у Вінниці, Житомирі, Тернополі, Сімферополі, Одесі, Чернівцях, Кременчуці, Херсоні, Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Комендантську годину для дітей скасували на прохання батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі