вівторок, 16 травня 2017 00:20

"Колеги нічим не помогли. Вирішив шукати сам"

Киянин Дмитро Бондар у полі біля села Гореничі Києво-Святошинського району знайшов викрадений автомобіль "Тойота Хайлендер".

— Їздив туди у справах. У полі біля лісосмуги побачив автомобіль. Подумав, що люди з'їхали з дороги по­обідати чи відпочити. Пройшло кілька годин, а машина стояла на місці. Коли під'їхав ближче, побачив, що у ній розбите вікно та вирвана коробка передач. Викликав поліцію. Тим часом із друзями почали пробивати номери й шукати власників. Виявилося, що машину вкрали напередодні в одному із дворів у Святошинському районі Києва. Була обладнана дешевою сигналізацією та механічним замком на коробці передач. Його вирвали з усіма нутрощами. Власник написав заяву. Але не вірив, що машину знайдуть. Дуже зрадів, коли я йому подзвонив.

У листопаді торік БМВ 1989 року викрали в столичного патрульного Віктора. Чоловік самотужки розшукав авто.

— Колеги нічим не помогли. Вирішив шукати сам. За кілька місяців ви­йшов на викрадачів. Ті вимагали 500 доларів за машину. Готовий був заплатити, але за умови, що авто в тому ж стані, в якому було до викрадення, — розповідає Віктор. — Домовилися про обмін: гроші — авто. Машина була вся побита. Нею півтора місяця їздили у Черкаській області, доки не потрапили в аварію. Викрадачів затримали. БМВ відремонтував.

У киянина Дмитра автомобіль "Ланос" викрали восени 2015-го. Залишив на ніч біля будинку. Авто розшукали за рік.

— Уже не сподівався, що зна­йдуть. Провели купу рейдів у відстійниках, давав оголошення. Пропонував винагороду за інформацію. Телефонували часто, але переважно шахраї. Хотіли видурити грошей. Через рік — дзвінок із поліції. Сказали, треба приїхати впізнати автомобіль. Стояв накритий чохлом неподалік одного з гаражних кооперативів міста. Колеса приспущені, номери змінені. За спідометром видно, що за рік наїздили 70 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «"Колеги нічим не помогли. Вирішив шукати сам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі