вівторок, 08 лютого 2011 03:15

Колишнього керівника держкомрезерву оголосили у розшук

Наприкінці січня Служба безпеки порушила кримінальну справу проти 50-річного Михайла Поживанова, колишнього керівника Держкомрезерву. Його звинувачують у розкраданні 35 млн грн. Оголосили у розшук. Поживанов розповів, що перебуває в Австрії:

— Я тут з літа минулого року. Лікувався в тій же клініці "Рудольфінерхауз", що і Віктор Ющенко. У Відні познайомився з керівником однієї інвестиційної компанії. Він мені запропонував роботу. Я зібрав в Україні всі документи — копії дипломів, довідки з Мін'юсту і МВС. 6 вересня мені дали дозвіл на проживання та роботу в Австрії. Контракт у мене до 2015 року, а дозвіл на роботу до 2012-го. Політичний притулок мені не потрібен. Я майже громадянин Австрії, тільки без права голосу. Один із моїх синів, який живе у квартирі, де я зареєстрований в Україні, щодня забирає пошту. Жодного запрошення за весь цей час не було до прокуратури.

Каже, що готовий зустрітися зі слідчим на території третьої країни.

Поживанова можуть повернути до України, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 54 роки:

— Поживанов завжди знаходився в епіцентрі економічних та політичних подій країни останніх 15 років. Якщо Генпрокуратура хоче щось накопати на нього, то може звернутися до його діяльності на посаді мера Маріуполя, заступника голови Київської міськдержадміністрації, голови Держкомрезерву. Коли взяти за дужки якісь його бізнесові інтереси, якщо вони були на цих посадах, можна знайти підставу для відкриття справи. Він сам зізнався, де знаходиться, бо спецслужби його все одно знайшли б.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього керівника держкомрезерву оголосили у розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі