середа, 22 лютого 2012 00:45

Колір шкіри Гайтани спричинив скандал

Колір шкіри Гайтани спричинив скандал

— Гайтана не нашої раси й не може представляти нашу культуру на Євробаченні, — каже член політради партії "Свобода" 35-річний Юрій Сиротюк. — Потрібно, як Руслана, показувати українську культуру, пісню. А Гайтана її не представляє, тому ми вкотре програємо. Глядачі думатимуть, що Україна десь у далекій Африці. Так буде при кожному відборі, доки Національною телекомпанією керує далекий від усього українського Валід Арфуш.

Гайтана перемогла на українському відборі до Євробачення 18 лютого. Її обрали змішаним голосуванням журі та телеглядачів.

— Такі дурниці не варто навіть обговорювати, — вважає продюсер 50-річний Ігор Ліхута. — Казати можна багато чого, а нехай наші націонал-патріоти поставлять свого виконавця, справжнього українця, у шароварах і вишиванці. Хай він виборе право представляти Україну. У темношкірої Гайтани, яка, між іншим, є українською громадянкою, більше українських пісень, ніж у більшості наших світлошкірих співаків. Коли починаємо обговорювати колір шкіри українського виконавця, показуємо себе страшними дикунами перед усією Європою. Гайтана — дуже професійна співачка. На сьогодні вона один із найкращих варіантів для представлення нас на Євробаченні. Ця ситуація — хороший піар для неї, але поганий для України. Але не думаю, що вона хотіла такого піару. Тепер більше часу втиратиме сльози, а не готуватиметься до конкурсу. Україна ж постане расистською, недемократичною державою.

Артистка ситуації не коментує. На її захист виступили радник президента Ганна Герман, боксер і політик Віталій Кличко.

— Я цього так не залишу, — запевняє заступник гендиректора НТКУ 40-річний Валід Арфуш. — Підніму це питання на найвищому рівні як в Україні, так і в Європі. Цій партії треба заборонити брати участь у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Колір шкіри Гайтани спричинив скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі