вівторок, 20 серпня 2013 06:30

Кличко і Яценюк зустрінуться із зарубіжними українцями

На ХХ Світовому конгресі українців у Львові зберуться близько тисячі представників української спільноти із 30 країн світу. 20-22 серпня у головному корпусі університету "Львівська політехніка" відбудуться пленарні сесії та презентації, обговорюватимуть питання світового українства.

— Культурну частину присвятять 200-літтю із дня народження Тараса Шевченка, — каже Ірина Ключковська, голова організаційного комітету. — Свідомо робимо це на рік раніше, аби привернути увагу громадськості світу до цієї дати. Без політики не обійдеться, бо приїде Володимир Кличко з командою, Арсеній Яценюк, міністри та депутати.

На початку серпня президент Світового конгресу України Євген Чолій надіслав Вікторові Януковичу листа, в якому закликав звільнити Юлію Тимошенко. У квітні цього року Європейський суд визнав її ув'язнення незаконним. Представники Канадської групи сприяння демократії хочуть обговорити на конгресі радикальні дії та акції щодо звільнення екс-прем'єрки.

Зараз ви читаєте новину «Кличко і Яценюк зустрінуться із зарубіжними українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі