четвер, 23 вересня 2010 04:48

Киян зобов"язали займатися безпечним сексом

Автор: фото: Андрій Шматов
  Жінка тримає в руках ”Кодекс киянина” у Золотоворітському сквері у вівторок увечері. Там 44 настанови, як городянам себе поводити
Жінка тримає в руках ”Кодекс киянина” у Золотоворітському сквері у вівторок увечері. Там 44 настанови, як городянам себе поводити

"В советское время был моральный кодекс коммуниста. Сейчас придумали кодекс киевлянина. Совок в мозгах нашего начальства неистребим. Как тогда коммунисты, так сейчас киевляне не будут выполнять эти предписания", — каже киянин 47-річний Анатолій Волошин. Він стоїть у Золотоворітському сквері столиці й роздивляється буклет "Кодекс киянина". У вівторок активісти громадського об"єднання "Столичні ініціативи" роздають їх перехожим.

Автор кодексу — колишній заступник столичного голови Ігор Добруцький. Його звільнили минулого тижня. Ідея видати правила поведінки для киян у Добруцького з"явилася півроку тому. Тоді в Росії опублікували кодекс москвича із забороною смажити шашлики на балконах і різати баранів у дворах багатоповерхівок.

Звід настанов для киян містить 44 правила. Городян зобов"язали регулярно відвідувати храми, знати напам"ять пісню "Києве мій". При народженні дитини — садити дерево, а на День незалежності — одягати вишиванку. Не розмальовувати стіни будинків, не паркувати машини на газонах. На чужині сумувати за рідним містом. Щодня проходити пішки не менше 3 км і займатися тільки безпечним сексом.

Посадить дерево несложно. Только его потом срежут, чтоб ресторан какой-то построить

— За невиконання цих правил штрафувати не будуть. Але своє місто треба любити і поради кодексу стануть у нагоді, — говорить письменник 49-річний Андрій Курков. На презентацію кодексу він прийшов зі співаком Олегом Скрипкою, 44 роки. У супроводі муніципального духового оркестру вони співають перед перехожими пісню "Києве мій".

— Посадить дерево несложно. Только его потом срежут, чтоб ресторан какой-то построить или торговый центр, — каже друзям 20-річний Павло зі столичного району Борщагівка. Він читає кодекс уголос. Компанія п"є пиво і сміється з кожного коментаря свого приятеля.

"Столичні ініціативи" обіцяють роздавати кодекс у школах і паспортних столах 16-річним киянам, які прийдуть за першим паспортом.

— Сподіваюся, із часом усі будуть знати ці правила і виконувати їх стане модно. Поки що випускаємо маленькі книжки, розміром із сірникову коробку, які можна буде носити в кишені, — каже автор проекту Ігор Добруцький.

Зараз ви читаєте новину «Киян зобов"язали займатися безпечним сексом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі