четвер, 23 серпня 2007 07:03

Кирило Фесенко гратиме у НБА

  У ”Юті” дніпропетровець Кирило Фесенко отримає 1,5 мільйона доларів за два роки
У ”Юті” дніпропетровець Кирило Фесенко отримає 1,5 мільйона доларів за два роки

Центровий "Черкаських мавп" Кирило Фесенко, 20 років, цього літа потрапив на драфт (щорічний ярмарок молодих баскетболістів світу. — "ГПУ") північноамериканської баскетбольної асоціації (НБА).

Під 38-м номером українця обрала "Філадельфія". І одразу ж обміняла до "Юти", отримавши звідти іншого баскетболіста — Ґерберта Ґілла. Перебування Фесенка в тренувальному таборі цієї команди завершилося підписанням 2-річного контракту. "Юта" виплатить Фесенкові $1,5 млн.

— Я задоволений умовами угоди, — каже Кирило "ГПУ". Нині він відпочиває у рідному Дніпропетровську. — Мій контракт — найбільший серед тих, кого обрали в другому раунді драфту. Гадаю, задоволені й "Черкаські мавпи", що отримають за мій перехід максимальну компенсацію — 500 тисяч доларів. Ясно, що спочатку гратиму я небагато, 7–10 хвилин (матч у НБА триває 48 хвилин).

Із лідером "Юти" Андрієм Кириленком Фесенко познайомитися ще не встиг. Той нині перебуває в таборі збірної Росії й готується до фінальної частини чемпіонату Європи -2007. Інші гравці "Юти" — у відпустці до 4 вересня. Тоді Кирило має прибути до Солт-Лейк-Сіті, де базується команда, і розпочати підготовку до нового сезону. А поки що баскетболіст бігає кроси.

З англійською у Фесенка проблем немає. Він вивчав її школі, а потім відвідував спеціальні курси.

— Спокійно спілкуюся з американськими журналістами, — каже спортсмен. — Один із них запитав, яку машину я куплю після підписання контракту. Відповів, що з мене поганий водій, тому багато грошей на перше авто витрачати шкода — виділю не більше трьох тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Фесенко гратиме у НБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі