середа, 03 березня 2010 08:02

Кенгуреня вигодували коров"ячим молоком (ФОТО)

Автор: фото з сайта www.kyiv.proua.com
  Кенгуреня Чупа зараз важить 360 грамів. Годують звірятко що чотири години
Кенгуреня Чупа зараз важить 360 грамів. Годують звірятко що чотири години

У Київському зоопарку показали кенгуреня, яке народилося в середині грудня.

Воно випало з материної сумки півторамісячним, і мати з невідомих причин відмовилася від маляти. Перестала годувати, до сумки не поклала. Кенгуреня вигодувала вручну з піпетки завідувачка відділу приматів Валентина Декарева.

— Назвала тваринку Чупою, бо та має чудний вигляд, — розповідає "ГПУ" Андрій Марунчин, 45 років, головний ветеринарний лікар зоопарку.

Зараз кенгуреняті дають із соски суміш на основі коров"ячого молока. Важить звірятко 360 г, завбільшки, як білка.

— Малюк має гарний апетит. Уже потрошку стрибає. Зараз спить у штучному гамаку з хутра, що імітує мамину сумку. У травні випустимо його у вольєр. Але спершу познайомимо із сім"єю — матір"ю, братами і сестрами. Вони мають обнюхати Чупу, — каже ветлікар.

Зоологи закладу спершу не вірили, що маля виживе. Казали, кенгуреня неможливо вигодувати штучними сумішами.

— Без материного догляду такі малі тваринки у природних умовах не виживають. Але в зоопарках це можливо. Якщо гарно доглядати і правильно годувати. За Чупою стежили не тільки науковці, його щодня перевіряли ветеринари, — додає Андрій Марунчин.

Чупа — валабі. Представники цього виду за розмірами та вагою менші від звичайних кенгуру. Дорослі валабі виростають до 81 см і важать до 10 кг.

Зараз ви читаєте новину «Кенгуреня вигодували коров"ячим молоком (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі