пʼятниця, 09 листопада 2007 07:12

Катерина Карташова виступить в ООН

На 62-й сесії Генеральної асамблеї ООН запросили виступити 16-річну українку Катерину Карташову з міста Ромни на Сумщині. На сесії матимуть слово 20 дітей-активістів з усього світу.

Засідання Генеральної асамблеї ООН пройде 11–12 грудня. На ньому держави-члени ООН мають відзвітувати про становище дітей у власних країнах.

— Зараз я ще не знаю, про що йтиметься у моєму виступі, — каже Карташова. — Ми маємо зустрітися з представником "Юнісеф". Там вирішимо, про що розповімо.

Катерина закінчує 11-й клас. Ще не визначилася, куди вступатиме. Навчається на "добре" і "відмінно". Каже, що не рветься до медалей. Коли дізналася про свою участь у сесії асамблеї, почала стрибати по квартирі. Її 80-річна бабуся Варвара Йосипівна розплакалася.

— Я нормальна дівчина, — сміється Катя. — Ходжу на дискотеки, зустрічаюся з хлопцями, сиджу в кафе з друзями. Просто одне іншому в моєму випадку не заважає.

Мати Каті Ольга Охріменко, 48 років, працює викладачем у місцевому коледжі. Вітчим Григорій Охріменко, 49 років, — охоронець у приватній фірмі. Катерина очолює Дитячу раду при Роменській міській адміністрації.

— Ми допомагаємо дітям, які звертаються з проблемами, — пояснює. — З заступником мера намагаємося знайти вихід із ситуації. Нещодавно до нас звернулися школярі з проханням відремонтувати шкільну бібліотеку. Зараз шукаємо спонсорів.

2002 року ООН розробила план дій щодо становища дітей. У них містяться конкретні зобов"язання держав, спрямовані на захист прав і покращення рівня їхнього добробуту.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Карташова виступить в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі