пʼятниця, 05 серпня 2011 06:15

Ізраїль затято захищає своїх

— Наявність ізраїльського громадянства в Черновецького треба підтвердити. Для цього слід дістати офіційну відповідь представницького органу Ізраїлю — посольства в Україні, МЗС Ізраїлю або тамтешньої поліції, — каже правозахисник Едуард Багіров, 42 роки.

Особам єврейського походження легко набути громадянства Ізраїлю. Достатньо було написати заяву, — продовжує Багіров. — Історично так склалося, що Ізраїль дуже затято захищає своїх громадян, і ніколи жодній країні їх не видає. Якщо Черновецький порушив закон в Україні й поїхав до Ізраїлю як тамтешній громадянин, він абсолютно недосяжний для наших органів правопорядку. Екстрадиції в Україну не буде. Черновецького судитимуть за ізраїльськими законами.

Україна може позбавити його громадянства на основі набуття громадянства іншої держави. Цим правом наділена спеціальна комісія в Адміністрації президента й особисто президент України. Комісія перевіряє правові підстави та подає їх главі держави. Але досі випадків позбавляння громадянства не було.

Передбачена законом формула виходу з громадянства України така: треба написати заяву й здати паспорт. Тоді можна приймати громадянство будь-якої іншої країни. Цю заяву теж розглядають в Адміністрації президента. На мій погляд, Янукович має всі правові і моральні підстави позбавити Черновецького громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль затято захищає своїх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі