вівторок, 13 грудня 2016 00:00

Із храму викрали ікони

Пограбували православну церкву Московсього патріархату в селі Цибулівка Тростянецького району на Вінниччині вночі 11 грудня. Злодії вирубали бокові двері. Винесли п'ять старовинних ікон.

— Зранку паламар підійшов до дверей, а вони сокирою розрубані. Забіг у храм, а там все повалено. У вівтаря ікон немає. Одразу подзвонив нам. Батюшка, як почув, аж заплакав. П'ять років тому цю церкву обкрадали. Вирізали з рами образ Святого Пантелеймона. Тоді прихожанка їздила в Почаїв і купувала іншу ікону, — говорить дружина священика 49-річна Наталія Чопик. — Зараз подібних пограбувань буде багато. Владика з Рівненської області навіть жалобу писав президентові. Щоб зупинили пограбування. Бо відеокамери й сигналізація є. А видно такі спеціалісти, які нічого не бояться.

Ікону Олександра Невського злодії вирізали з фурнітури. Інші забрали з рамами.

— Може б, поліція і знайшла кого по гарячих слідах. Але церква стоїть на горі. Там поряд ніхто не живе. Немає свідків, — говорить секретар сільради Любов Усатюк, 50 років. — Місцеві хлопці на такий злочин не пішли б. Заїхали чужі. Знали, що брати і куди його можна здати.

Зараз ви читаєте новину «Із храму викрали ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі