понеділок, 26 березня 2007 17:57

Інваліди праці отримали "Славути"

122 автомобілі "Славута" вручили інвалідам праці у семи областях України. У Фонді соціального страхування кажуть, що до кінця року машину матиме кожен другий постраждалий на виробництві.

— Я вже й не надіялася, — радіє 59-річна Зиновія Ірха. — На черзі стою 14 років. 1969-го їхала на курси підвищення кваліфікації вихователів і потрапила в аварію. Лікарям довелося ампутувати мені ліву ногу.

Чоловік Зиновії Миколаївни теж інвалід. Ступні обох ніг йому відрізало потягом. Подружжя тримає 10 соток городу. Кажуть, що в першу чергу на новому авто поїдуть на дачу.

Обслуговувати та ремонтувати машини будуть за рахунок фонду. Також власникам "Славут" двічі на рік даватимуть по 142 грн на бензин.

Перед тим як отримати автомобілі, всі інваліди навчалися на курсах водіїв. Окрім них, транспортом зможуть керувати їх родичі. Проте у випадку смерті власника, машина повертається державі. Нині в Україні проживає 5473 інваліди праці.

Зараз ви читаєте новину «Інваліди праці отримали "Славути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі