пʼятниця, 06 липня 2018 05:51

"Іноземці почуваються тут у безпеці. Їм подобається наша толерантність"

Автор: IРИНА PУБАН
 

Кількість студентів з-за кордону в Україні останні три роки зростає. Зараз у віт­чизняних вузах навчається 66 310 іноземців зі 147 країн. Це на 10% більше, ніж 2016-го, порахували в Українському державному центрі міжнародної освіти.

— Їхня кількість зростатиме в середньому на 10 відсотків щороку. Наші вузи не втратять популярність за кордоном, — каже 42-річна Олена Сулима, заступник директора Українського державного центру міжнародної освіти.

Найбільше іноземних студентів — із Індії, Азербайджану, Марокко, Туркменістану, Нігерії, Грузії, Туреччини, Єгипту, Узбекистану та Йорданії.

— Індія — це країна, громадяни якої найчастіше виїжджають навчатися за кордон. На перших місцях за кількістю студентів вона не тільки в Україні, але й у всьому світі. Індусів приваблює висока якість навчання і відносно низька вартість вищої освіти. Іноземці почуваються тут у безпеці. Їм подобається наша толерантність, — додає Сулима.

Для іноземців діють такі ж умови навчання, що й для українців. Доступна заочна, денна і дистанційна форми навчання. Викладають українською, російською, англійською мовами. Той, хто хоче вивчити українську або російську, може зробити це протягом року на спеціальних додаткових курсах.

— 45 відсотків їдуть до нас отримувати медичну освіту. Це лікувальна справа, стоматологія, медицина та фармація, — говорить Олена Сулима. — Також популярні спеціальності — менеджмент, право, економіка і будівництво.

Зараз ви читаєте новину «"Іноземці почуваються тут у безпеці. Їм подобається наша толерантність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі