пʼятниця, 03 січня 2020 00:00

Хуртовини можливі в другій половині січня

На початку січня в Україну прийдуть морози. Вночі похолодає до -7°C. Вдень буде близько нуля, прогнозують синоптики.

– Похолодання чекаємо на всій території України, – каже синоптик Укргідрометцентру 54-річна Наталія Голеня. – Морози принесе циклон з Угорщини. В ці дні можливі сильні пориви вітру.

Протягом місяця температура буде нестійка. Відносно тепла погода змінюватиметься морозами.

– Загалом січень буде тепліший на півтора-два градуси за кліматичну норму, – розповідає метеоролог Владислав Білик. – Найбільше опадів випаде у західних областях. Поки що невідомо – йтиме сніг чи дощ. На решті території очікуємо нестачу опадів.

Сильних морозів у січні не буде.

– Останні п'ять років спостерігаємо в Україні теплі зими. Ця не виняток. Помірно тепла. У грудні була аномальна добова температура. Перевищувала 10 градусів тепла. У Львові вночі фіксували плюс 14 градусів, а вдень – 17 вище нуля, – говорить Віра Балабух, 53 роки, із Гідрометеорологічного інституту. – У січні зазвичай холодніша друга його половина. Можливі короткочасні й потужні заходи холоду. Принесуть сильні вітри, хуртовини, ожеледицю, налипання мокрого снігу.

Зараз ви читаєте новину «Хуртовини можливі в другій половині січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі