пʼятниця, 20 серпня 2010 06:20

Хлібина вибухнула в руках у Євгена Кохана

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Євген Кохан нарізає минулого тижня на кухні випечену в хлібопічці буханку. Буханку, яка загорілася в руках у Євгена 28 липня, він різав на цьому ж місці
Євген Кохан нарізає минулого тижня на кухні випечену в хлібопічці буханку. Буханку, яка загорілася в руках у Євгена 28 липня, він різав на цьому ж місці

Київський юрист Євген Кохан, 31 рік, чекає на результати біологічної та хімічної експертиз хліба "Білоруський", що вибухнув у нього в руках.

Вранці 28 липня Євген нарізав до сніданку хліб. З"їв два шматки.

— Коли відрізав третій, відчув, що під ножем ніби щось тре. Потім — хлопок, шипіння, з середини буханки пішов білий дим. Запахло паленим поліетиленом. Подивився на ніж — у лезі розплавлене коло. Хліб був не пошкоджений, тільки на м"якушці покритий чорною сажею. З уроків хімії пам"ятаю, що такий вибух був, коли вчитель робив досліди з фосфором або магнієм.

Розмовляємо в квартирі Євгена Кохана на вул. Маршала Тимошенка, 13 на столичній Оболоні. Каже, буханку купив у кіоску поблизу будинку — як і завжди. Її та ніж забрали на експертизу. Заводить на кухню. Після 28 липня придбав хлібопічку. Вона стоїть на полиці біля мікрохвильовки. Показує випечений уночі хліб.

Після вибуху Євген зателефонував на підприємство "Булочно-кондитерський комбінат". За кілька годин звідти приїхали технолог і юрист. Запропонували віддати ніж і хліб для аналізу в їхній лабораторії. Той відмовився. Побоявся, що вивчатимуть справу упереджено. Передзвонив у Оболонське районне управління міліції. Звідти надіслали групу експертів, які склали протокол опитування, вилучили речові докази. Обіцяли надати висновки протягом 10 днів. Однак досі не надали. Євген збирається подати на "Булочно-кондитерський комбінат" до суду.

На комбінаті вини не визнають.

— Я тут працюю 36 років. Але ще не чула такої нісенітниці. На заводі немає ні магнію, ні фосфору. Хліб проходить після замішування термообробку при температурі 200 градусів. Не дай Бог щось таке, знаєте, який у нас був би вибух? Після виходу з печі хліб одразу потрапляє на автомат для герметичної упаковки. Потім — на продаж, — розповідає 57-річна Світлана Новосельська, заступник директора.

Кримінальної справи не порушуватимуть, бо недостатньо фактів, каже Григорій Батрак, 54 роки, дільничний Оболонського райвідділу. У міліції підозрюють, що підкласти петарду в хлібину могла дружина Євгена. Напередодні подружжя нібито посварилося.

Євген Кохан розсміявся, дізнавшись від "ГПУ" про міліцейську версію. З його слів, із 30-річною дружиною Поліною він свариться рідко. Ані 28 липня, ані напередодні конфліктів із нею не було. Припускає, що правоохоронці розробляють версію про сварку, щоб не розслідувати справи. Переконаний, що саме тому міліція затримує результати експертизи.

Євген працює у столичній юридичній фірмі. Подружжя виховує 7-річну доньку Олександру. Дружина працює менеджером із продажу.

Зараз ви читаєте новину «Хлібина вибухнула в руках у Євгена Кохана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі