вівторок, 20 січня 2009 17:22

Херсонщиною ходить зграя вовків

У передмісті Цюрупинська на Херсонщині люди час від часу бачать чотирьох-п"ятьох вовків. Нещодавно 40 мисливців намагалися застрелити їх, але звірі того дня втекли.

— Мій товариш працює в передмісті. Розповідав, що бачив, як п"ятеро вовків переходили асфальт, який веде на Крим. Спокійнісінько так собі йшли, — каже Кіндрат Іванович, лісничий із Цюрупинського лісництва.

Здебільшого вовків бачать на сміттєзвалищі в Цюрупинську. Туди привозять сміття з Херсона. Лісничі кажуть, звірі приходять туди їсти продуктові відходи. На снігу помічають по п"ять вовчих слідів. Біля сміттєзвалища багато кущів і очерету, тому вовки мають де ховатися.

— Вони в нас раз у тиждень бувають. Тоді йдуть по кругу, від нас — до села Великі Копані. А звідти вертаються сюди назад, на мусорнік. За тиждень проходять з 60 кілометрів, — продовжує Кіндрат Іванович. — На людей ще не нападали, на сільську худобу — теж. Тому паніки в районі нема. Люди за вовків знають. Хтось десь їде, побачить їх, розкаже другу. Тоді пішло-поїхало — всі говорять про них.

Сезон полювання на вовків закінчується 25 січня. Якщо до того часу мисливці не вистріляють зграю, то братимуть дозволи на продовження сезону.

Зараз ви читаєте новину «Херсонщиною ходить зграя вовків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі